Klaspagina - zesde leerjaar

6A - Juf Hannah

6B - juf Ruth

Sneeuwklassen - dag 6: skiën in de sneeuw en POEPsleeën

LIefste ouders, toen we deze morgen de gordijnen open deden, zagen we de wolken rond het hotel hangen. We stonden iets vroeger op dan normaal, want juf Hannah was jarig . We hebben haar gewekt met een liedje en cadeautjes! Daarna vertrokken we allemaal richting de blauwe piste en tot onze verbazing sneeuwde het boven! Het was een ijskoude, maar leuke ervaring. In de namiddag kregen we een receptie voor juf Hannahs verjaardag met chipjes, snoepjes en frisdrank. We sloten onze buitenactiviteiten af door te gaan poepsleeën. De zon kwam erdoor en het werd een supertoffe activiteit (of zoals de leerlingen het zeggen: 'kapot leuk, zwaar top!'). Vanavond vieren we onze laatste avond, morgen meer daarover... Je kan wel al even zien hoe we ons hebben voorbereid op het feestje. Tot over 2 dagen!

Sneeuwklassen - dag 5: blauwe pistes en een tochtje langs het meer

Liefste ouders, vandaag gingen we voor de eerste keer in de ochtend skiën. Dat betekende vroeger opstaan, maar wel als eerste de piste op! De meesten van ons mochten al naar de blauwe piste met het zetelliftje. Spannend! De skimoni's zijn zeer tevreden over onze skiprestaties, yes! Na het middagmaal mochten we even rusten. Dan was het tijd voor een busrit naar Montreux. We gingen er wandelen rond het meer van Genève. Het is te zeggen, een stukje, want het is nogal groot. Eerst waren er veel wolken, maar het klaarde snel op zodat we konden genieten van het mooie uitzicht. Op het einde van de wandeling zongen we samen met het standbeeld van Freddie Mercury één van zijn bekendste nummers 'we are the champions'. Ondertussen zijn we nog hard aan het quizzen, benieuwd wie er zal winnen!

Sneeuwklassen - dag 4: EINDELIJK even van onze juffen af

Liefste ouders, vandaag hebben we de in de voormiddag een groot spel met de moni's gespeeld (zo waren we dus eindelijk even van onze juffen af!). We moesten er per spel steentjes verdienen om de lawine tegen te houden in Leysin. En het is ons gelukt! Na het lekkere middagmaal gingen we weer skiën. Sommigen van ons mochten al op de blauwe piste. Cool! Het skiën lukt al goed bij iedereen, we hadden toch gezegd dat we pro skiërs waren? Vanavond maakten we tenslotte nog een knutselwerkje en ondertussen is het al weer tijd om te gaan slapen. De tijd gaat hier veel te snel!

Foto's

Sneeuwklassen - dag 3: shoppen en pro skiërs worden!

Liefste ouders, hier zijn we weer! Dag 3 van de sneeuwklassen en dit stond op het programma: in de voormiddag wandelden we allemaal samen naar het dorpje om er te gaan shoppen in de supermarkt. Er werden groepjes van 4 gemaakt, elk groepje kreeg 10 CHF om te kopen wat ze maar wilden. We moesten goed samenwerken en vooral veel rekenen! Met onze rugzakken vol lekkers gingen we terug richting hotel. Het middagmaal was een nieuwe ervaring voor sommigen (een spiegelei? wat is dat?), maar daarna was het tijd om terug de skibotten aan te trekken! Het skiën lukte nog beter dan gisteren, zoals je kan zien op de vele foto's en filmpjes. Sommige leerlingen vinden zichzelf al echte 'pro skiërs'. Wat denken jullie ervan? Nu zijn we echt wel moe, tijd om te gaan slapen! Tot morgen!

Foto's en filmpjes

Sneeuwklassen - dag 2: eerste keer op de skipiste!

Liefste ouders, vandaag begonnen we de dag met een stevige wandeling naar het dorpje. We leerden er over hoe Leysin veranderde doorheen de jaren. We waren net op tijd terug in het hotel voor het middagmaal en dan was het eindelijk zover... De eerste skiles! De eerste uitdaging: onze skibotten aankrijgen. Gelukkig waren onze juffen er om ons te helpen. Een halfuur later konden we vertrekken. Samen met de skimoni vertrokken we naar boven. Het werd een warme, lastige middag, maar op het einde konden de meesten al een eindje op de latten staan! Na een bord spaghetti en een activiteit met de moni's is het alweer tijd voor bed. Klaar voor een nieuw avontuur morgen!

Vertrek Leysin

Ziehier enkele foto's met sfeerbeelden van onze vertrekkende zesdeklassers. Tot binnenkort!

album

Sneeuwklassen: dag 1

Liefste ouders, dag 1 van de sneeuwklassen zit er al op! Na een lange busreis kwamen we aan in het besneeuwde Leysin. Zo mooi! We gingen onze kamers in hotel Fabiola verkennen, en maakten daarna een wandelingetje in de buurt. Dat werd uiteindelijk een gigantisch sneeuwballengevecht! Na een lekker middagmaal was het tijd om het skimateriaal te passen. Spannend, want morgen gaan we eindelijk skiën! We deden ook nog wat spelletjes en tenslotte een leuke avondactiviteit. Een drukke dag dus! Nu is het tijd om te gaan slapen, zodat we klaar zijn voor morgen. Tot de volgende! De zesdes

Allerlei activiteiten!

Snel kijken!

Wat doen 6A en 6B allemaal tijdens de lessen muzische opvoeding?

Check it out!

In de muzische lessen maakten we ons eigen Youtube-kanaal en leerden we om zelf een vlog te maken!

Foto's

We gingen naar het Gravensteen om er te onderzoeken hoe de mensen leefden in de middeleeuwen. Het werd een strijd tussen de eigen tijd en de middeleeuwen!

Terug naar de middeleeuwen...

We gingen op bezoek naar het Huis van Kina om er meer te leren over de eerste mensen!

Bekijk de foto's!

L6A