Klaspagina - zesde leerjaar

6A - Juf Hannah en 6B - juf Ruth

Sneeuwklassen - dag 7

Vandaag is onze laatste dag in Zinal... Maar wat een dag! We werden wakker en toen we uit onze ramen keken zagen we een prachtig sneeuwtapijt over het dorp. We maakten er meteen gebruik van en trokken onze skikleren aan om te gaan poepsleeën en spelen in de sneeuw. Dat was zalig! Na het middagmaal was het tijd voor de laatste namiddag skiën, jammer! Straks stappen we op de bus en komen we richting België. Tot morgen iedereen!

Sneeuwklassen - dag 4

Opnieuw schitterend weer! Sinds vandaag heeft iedereen het skiën echt onder de knie, morgen gaat iedereen naar de rode en de blauwe pistes. Deze middag hebben we het gezellige dorpje van Zinal verkend en omdat we de fotozoektocht zo goed gedaan hebben, mochten we gaan shoppen in de winkel. Groetjes van het zesde!

Sneeuwklassen - dag 5

Vandaag was er een groot spel met de monitoren en gingen we voor het eerst in de namiddag skiën. We mochten dan ook tot 8 uur slapen, wat een luxe! Na het avondmaal was er een knutselactiviteit, we moesten zelfs timmeren, dat was een avontuur... De moni's hebben vandaag veel foto's genomen van jullie kapoenen, die zullen we morgen allemaal op de site zetten! Groetjes van het zesde

Sneeuwklassen - dag 6

Dag 6, het einde is al bijna in zicht... Het opstaan wordt steeds moeilijker ;). Het skiën daarentegen steeds makkelijker! Vanochtend maakten we een indrukwekkende wandeling naar een lawinebekken. We schrokken allemaal van hoe groot het was. Na het middagmaal gingen we voor de voorlaatste keer skiën. En nu maken we ons klaar voor onze grandioze afscheidsavond. Stel je maar voor: een feestmaal, chique kledij en een heleboel leuke activiteiten. Wij gaan er nog van genieten, veel groetjes van het zesde!

Sneeuwklassen - dag 1

Wij kunnen het niet beter verwoorden dan de kinderen zelf, dus hier een aantal zinnen uit hun dagboek van vandaag: 'Ik werd betoverd door het uitzicht, het was ge-wel-dig! Er lag best wat sneeuw.' - Dervlin ''Toen we aankwamen, viel onze mond open van verbazing want het is mooi, wijd en wit. We hebben een supermooi uitzicht op de bergen. Alles is gewoon mooi!' - Amani 'De dag werd nog zoveel leuker door mijn vrienden, zonder hen zou het maar saai zijn!'- Maja 'De monitoren zijn ook supertof, ik ben al benieuwd welke spelen we zullen doen...' - Maja Kortom, de leerlingen zijn helemaal klaar voor dag 2! Groetjes van het zesde!

Sneeuwklassen: dag 2

Dag 2 zit er alweer bijna op! De leerlingen stonden voor de eerste keer op skilatten... Na wat zwoegen om de skibotten aan te krijgen, vertrokken we met de skilift richting Sorebois. De eerste skiles verliep vlotjes, zelfs en français. De juffen waren verbaasd om enkele natuurtalenten te ontdekken tussen onze zesdes. In de namiddag maakte we een mooie leerwandeling om de effecten van de berglucht op ons lichaam te ontdekken. Na een uurtje stappen moesten we terugkeren omdat we geblokkeerd werden door de resten van een lawine, spannend! Tot morgen voor meer avonturen! Groetjes, de zesdes

Sneeuwklassen - dag 3

Het was alweer schitterend weer vandaag! Het skiën verliep NOG beter dan gisteren (we mochten al een liftje nemen en we oefenden ook op het stoppen). Na een lekker middagmaal gingen we richting Grimentz, waar we een zoektocht deden in het dorpje. We hebben vooral goed gekeken naar al die leuke oude huisjes (het oudste was bijna 500 jaar oud!). Nu nog lekker douchen, eten en tijd voor een leuke avondactiviteit. Tot morgen!

Klik hier!

Oefenen op Bingel (spelling en wiskunde)

Klik op de knop om te oefenen op Bingel!

Oefenen voor Frans met Galaxy

Klik op de knop om je Frans te oefenen op de computer (woordjes, luisteroefeningen en woordenschatoefeningen).