Klaspagina - vijfde leerjaar
Op deze site schrijven de leerlingen regelmatig wat er gebeurt op school en in de klas.

5A - Juf Joyce

5B - Juf Stefanie

5B - juf Noémie

Hier kan je zien wat 5A het hele jaar in de klas doet.

Kijk eens wat wij allemaal doen?

Hier kan je zien wat 5B het hele jaar in de klas doet.

Kijk eens wat wij allemaal doen?

Op dinsdag 8 mei gingen we met de 2 klassen naar de Bourgoyen aan de rand van Gent. Daar onderzochten we het water en vonden heel wat waterdiertjes. In het tweede deel maakte we een mooie wandeling en leerden we meer over de bloemen en de planten.

Zoek je mee in het water?

Op donderdag 24 mei speelden we het Maritiem Spel. We kwamen meer te weten over het leven van de haven en hoe schepen producten van de ene plaats naar de andere brengen.

Vaar je mee?

Op vrijdag 1 juni gingen we op schoolreis naar Bokrijk. Het regende ongelooflijk veel maar we hadden toch veel plezier.

Kijk je mee?

Op donderdag 29 maart experimenteerden we met zeep. We maakten 8 verschillende mengsels om zeepbellen te blazen. We maakten ook zelf bellenblazers. In de namiddag testten we de mengsels uit op de grote speelplaats. We controleerden welk mengsel het best was. Nadien was het gewoon zalig spelen en bellen blazen onder de eerste lentezon.

Blaas je mee?

Op maandag 23 april gingen we op sportdag. We werden in 3 groepen verdeeld. We deden heel wat activiteiten: hockey, baseball, tsjoekbal, beachgames, contact en verdedigingspelen, ropeskipping en zo veel meer.

Sport maar mee!

Op vrijdag 4 mei, de dag voor de opendeurdag deden we met beide klassen een aantal ontspanningsoefeningen. We lachten en bewogen veel! Zo waren we helemaal zen voor ons optreden tijdens de opendeurdag.

Ontspan maar mee!

Op vrijdag 9 februari vierden we met de hele school Carnaval!

Feest je mee?

In de week van 19 februari maakten we in groepjes een Bodyclap.

Klap je mee?

De vrijdag voor de paasvakantie was het Goede Vrijdag. De kinderen van 5B verzorgden de viering voor alle kinderen samen met juf Kathleen.

Kijk je mee?

We leerden in de Franse les over kleuren en kleren. In de week van 15 januari organiseerden we een modeshow. Het was wel speciaal want we stelden elkaar voor in het Frans. 5B nam foto's en hier zie je het resultaat.

Regarde les vêtements!

In ons thema "Van kop tot teen" leren we alles over het lichaam en wat daar allemaal mee te maken heeft. Hier vind je alle foto's van onze activiteiten.

Ontdek je mee?

Op dinsdag 6 februari ging 5A ook naar de Legoklas. We bouwden een robot en programmeerden hem zelf!

Programmeer je mee?

Op vrijdag 22 december hielpen de kinderen van 5A mee aan een mooie viering. Samen met de hele school gingen we samen op weg naar Kerstmis.

Samen op weg naar Kerstmis

Op 22 januari gingen we met naar de Topsporthal in Gent. Daar leerden we verschillend disciplines van atletiek kennen.

Sport je mee?

In de week van 22 januari kregen we de vraag: Hoe bescherm ik een ei dat 2,5m naar beneden valt? We maakten in groepjes een constructie zodat ons ei niet zou breken.

Experimenteren maar

In de week van het 9 oktober tot 15 oktober was het de week van het bos. Op donderdag 12 oktober gingen we met de 2 klassen op ontdekking. We deden verschillende opdrachten in het bos. Zoals het waarnemen van een paddenstoel, muziek maken met stokken, geluiden van bosdieren maken en zo veel meer. In de namiddag maakten we met het verzamelde materiaal uit het bos, LIVING ART!

Geniet mee van het bos!

Op dinsdag 17 oktober ging 5B naar de school "Don Bosco Sint-Denijs-Westrem". Daar bouwden ze een wagentje uit Lego en programmeerden dit zelf, zodat het kon rijden.

Bouw je mee?

Hier vind je foto's van activiteiten die we met beide klassen doen. Zoals: film voor de herfstvakantie,...

Doe je mee?

Op 22 september wandelden we door Gent en leerden we de verschillende kinderrechten kennen aan de hand van mooie verhalen.

Wandel je mee?

Op 29 september leerden we onze leesmakkertjes kennen van het 2de leerjaar. We speelden heel wat leuke spelletjes.

Speel je mee?

Op 27 september kwam Nonkel Bretel op bezoek. Hij vertelde ons mooie verhalen. We leerden dat we niet mogen pesten en elkaar moeten aanvaarden zoals we zijn.

Kijk maar!