Klaspagina - vijfde leerjaar

5A - Juf Joyce

5B - juf Noémie

Hier vinden jullie foto's van activiteiten die we met beide klassen deden. Dit zijn vooral activiteiten op school zelf.

Neem maar eens een kijkje!

Hier vinden jullie de activiteiten die 5B in de klas doet.

Kijk je mee?

Vrijdag 19 oktober stond in het teken van het bos. In de voormiddag deden we heel wat opdrachten en in de namiddag maakten we Living Art met allemaal dingen die we vonden in het bos.

Geniet je mee?

Op donderdag 18 oktober bezochten we de Sint-Baafsabdij in Gent. Studenten van de Artevelde Hogeschool lieten ons kennismaken met deze site aan de hand van leuke opdrachten.

Ontdek maar mee...

Op maandag 15 oktober mochten we samen met het 6de leerjaar naar Film Fest Gent. We zagen de film Dilili in Parijs. Een mooie en bijzondere animatiefilm over een meisje in Parijs

Kijk mee!

Op woensdag 3 oktober hielden we een teambuilding. In de namiddag speelden we het spel "1 tegen allen", nadien aten gezellig samen. Een film als afsluiter van de avond. We sliepen allemaal samen in de feestzaal. De ene sliep al beter dan de andere. 's Morgens in onze pyjama ontbijten. Het was een fantastische ervaring.

Foto's vol plezier hier!

Op donderdag 4 oktober sloten we onze Teambuilding af met een aantal mooie verhalen van Nonkel Bretel. Het vertelde verhalen waar pesten, plagen centraal stonden.

Kijk je mee?

Op donderdag 27 september trokken richting Westhoek samen met zesde leerjaar. We bezochten eerst de Menenpoort en waren echt onder de indruk. We zetten onze reis verder naar het Tyne Cot Cemetery en lazen er onze zelfgeschreven gedichten voor. Als afsluiter bezochten we het museum Passchendaele 1917. Daar leerden we hoe het was om tijdens WO I te leven en te vechten. Een leerrijke uitstap die veel indruk maakte op ons.

Keer terug naar WO I

Om de 2 weken doen we aan hoekenwerk. Er zijn verschillende hoeken waar de kinderen op een speelse manier aan de slag kunnen met de leerstof.

Kijk je mee?

Hier kan je alle activiteiten volgen die 5A in de klas doet.

Ga maar vlug kijken!

In september en oktober onderzoeken we de Europese geschiedenis. Aan de hand van een aantal onderzoeksvragen gaan we kijken wat er in het verleden allemaal gebeurd is. De kinderen zoeken zelf informatie en stellen deze voor aan de hand van een collage.

Reis mee naar het verleden.