Klaspagina - tweede leerjaar

L2B

L2C

Gezond smullen

Deze dag stond in het teken van gezonde voeding. We trokken naar de Vrijdagmarkt om fruit en groenten te kopen. Daar maakten we dan op school fruitsatés of groentesoep van.

Sportdag!

We hebben flink gesport en gespeeld in de Blaarmeersen! Veel spieren gekweekt en veel gezonde geesten in gezonde lichamen gezien! Superleuk!

De foto's

Het huis van Alijn

We gingen terug in de tijd in het huis van Alijn. De kinderen namen vele foto's. Zo kun je als ouder nu eens bekijken wat ze zoal interessant vonden.

Tweecee in het Gravensteen

Tussen twee regenbuien in brachten we een bezoek aan het Gravensteen. De kinderen waren dolenthousiast en leefden zich echt in in het Middeleeuwse leven op een burcht. Siham en Catling namen (heel) veel foto's.

2B in het Gravensteen

In het Gravensteen keerden we terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. De gids toonde ons hoe een middeleeuws feest eruit zag. Dit alles in traditionele kledij van vroeger zodat we ons optimaal konden inleven in onze rol.

Feest mee!

2A in het Gravensteen

Op donderdag 16 november gingen de kinderen van 2A op uitstap naar het Gravensteen. De gids stond ons reeds op te wachten bij de ingang van de burcht. Na een korte inleiding, kon het feest in het kasteel beginnen... Blij en voldaan keerden we terug naar school.

Filmfest

Op de rode loper! We bezochten het Filmfest Gent en keken naar de film 'Rikkie de ooievaar'. Achteraf werden we zelfs geïnterviewd door AVS!

Naar het museum

Om aan onze jaarlijkse dosis cultuur te komen, trokken we naar het MSK. We bezichtigden er allemaal (schaars geklede) kunstwerken. Het leukste was dat we even in het atelier mochten duiken om zelf aan de slag te gaan met klei. Zo voelden we ons ook even een echte kunstenaar.

Kennismaking met de leesmakkers van het vijfde leerjaar.

Binnenkort start de peertutoring. Dan gaan de kinderen van het tweede lezen met een 'leesjuf/meester' uit het vijfde leerjaar. Door samen leuke spelletjes te spelen maakten ze alvast kennis met elkaar.