Klaspagina - derde leerjaar

L3B

L3C

Naar de bakkerij Aernoudt met 3C

Op 24 januari ging 3C naar de bakkerij om te ontdekken hoe het daar in zijn werk gaat. Ze mochten ook zelf koekjes maken en versieren. Het was heel fijn!

3B op bezoek bij bakkerij Aernoudt

In ons thema van w.o. leren we over brood bakken en alles dat daar bij hoort. Vandaag (25 januari) gingen we op bezoek bij bakkerij Aernoudt en leerden we hoe ze in een grote bakkerij brood bakken, taarten maken, chocoladefiguurtjes maken enzovoort!

Ga je mee?

zeeklas donderdag 19 oktober

Vandaag gingen we voor een laatste keer naar het strand. We gingen op zoek naar schelpen en diertjes. Na een lekkere picknick leefden we ons uit op de go-carts en bouwden we zandkastelen. Wie wordt de winnaar? Vanavond trokken we onze feestkledij aan. Er werd op los gedanst ! Slaapwel en tot morgen!

zeeklas vrijdag 20 oktober

Na een rustige nacht maakten we onze valies terug. We speelden in de voormiddag nog een spel in groep. Juf Kim leerde ons nog een dans en gaf een relaxatieoefening. Na het middagmaal werden de prijzen voor de zandkastelen uitgereikt. Ook de 3 netste kamers kregen een prijs. Toevallig allemaal jongens? Alle kinderen waren blij om mama of papa terug te zien na de busrit. Aan iedereen een prettig weekend gewenst en tot maandag!

zeeklas maandag 16 oktober

Na een vlotte busrit genoten we van een zonovergoten dagje strand. We gingen we met de voeten in het water, maakten zandkastelen, zochten schelpjes en aten een lekkere wafel als vieruurtje. Na lekkere sandwiches schreven we een briefje naar huis. We speelden nog wat gezelschapsspelletjes en kropen dan in ons bedje voor een eerste nacht in De Panne. Geeuw.... geeuw.... tot morgen!

zeeklas dinsdag 17 oktober

Na een rustige nacht waren we klaar voor alweer een schitterende aan zee. We bezochten het museum 'De Nachtegaal' waar we heel wat bijleerden over zand, zee, duinen en vogels. Nadien zwierden we de beentjes los tijdens een danssessie met juf Kim. Maar waar iedereen natuurlijk naar uitkeek was de zwempartij in Plopsaqua. Dolle pret in de wildwaterbanen , het buitenzwembad, de glijbanen en het stormbad met echte regen. Na een wandeling naar De Flipper stond er spaghetti op het menu. We luisterden naar het verhaal van 'de mooiste vis van de zee' en knutselden er op los. En nu vlug slapen want zwemmen is toch vermoeiend. Slaapwel!

zeeklas woensdag 18 oktober

Na wat krachtvoer door een ontbijt met cornflakes waren we klaar voor een verkwikkende ochtendgymnastiek. Daarna stonden enkele gidsen ons op te wachten voor een leerrijke wandeling door de duinen. We leerden veel bij over de fauna en de flora. Na het middagmaal konden we even uitrusten op ons bed zodat e weer energie kregen voor het duinenspel. Iedereen gaf het beste van zichzelf en genoot met volle teugen. Nadien een stevig partijtje voetbal onder begeleiding van de directeur, spelen op de speeltuin of knutselen met de skoebidoedraden. Voor het avondmaal namen we allemaal nog een douche om de zandkorreltjes weg te spoelen en installeerden we ons voor een ontspannende film. Tanden poetsen en bedje in. Tot morgen!

klik hier

Samen zijn we sterk in 3B!

Op een speelse en actieve manier werken de kinderen samen om opdrachten op te lossen. In 3B proberen we van iedere les een leuke en leerrijke ervaring te maken!

Doe je mee?

De jarigen in 3B

Deze kinderen vierden al hun verjaardag in het 3de leerjaar B!

Vier je mee?

'Gansanders'

Op dinsdag 19 september speelden we in de 'Krook' een ganzenbordspel rond dieren!

Speel je mee?

Op stap naar het park met L3

Op 21 september start de herfst. Daarom gingen we op stap naar het park om de veranderingen in de natuur te ontdekken.

Ga je mee?

Klasfoto's 3B

Dit is onze klas!

Klik hier

instapnamiddag zeeklas

Nog drie keer slapen en we vertrekken naar De Panne. En we zijn er klaar voor. Alle kinderen kreeg vandaag van professor Pompidou een 'pilletje' voor eerlijkheid, enthousiasme, samen werken, repect, orde, luisteren, verdraagzaamheid ... op zeeklas. We zongen ook nog enkele zeeliedjes.