Klaspagina - derde kleuterklas

K3A - juf Joëlle

K3B - Juf Machteld

K3C - Juf Verie

K3A

K3A

K3A

K3B

K3B

K3B

K3C

K3C

K3C

Moederdag liedje

Klik op de knop om het liedje te laten spelen. Deze versie is met stem. Gelukkige moederdag!

muziek

Moederdag liedje

Klik op de knop om het liedje te laten spelen. Deze versie is met alleen de instrumenten. Gelukkige moederdag!

instrumentaal

Thema kerstmis 3KC

Een sfeervol thema met elke maandag een kaarsje van de advent samen met de andere 3de kleuterklassen, een bezoekje aan de kerstmarkt en kerststal, de kerstboom versieren, slingers leren tekenen én vooral nieuwjaarsbrieven maken en leren! Gelukkig nieuwjaar!

Foto's

Thema mijn huis 3KC

We leerden over ons huis en de verschillende kamers en deden daar activiteiten rond... koken in de keuken, wassen in de badkamer, ruimtebegrippen in de slaapkamer, spelletjes spelen in de woonkamer...

Foto's


Thema dieren in de herfst 3KC

We begonnen het thema met een herfstwandeling in de schooltuin. We onderzochten wormen, slakken, mollen en egels, leerden een liedje, knutselden rond de dieren en speelden een slakkenrace... We gingen ook op uitstap naar de Helix in Geraardsbergen waar we veel natuurspelletjes speelden en gingen boeken halen in de nieuwe bibliotheek de Krook.

foto's

Verjaardagen 3KC

Hier komen alle foto's van de verjaardagen dit schooljaar!

foto's

thema Sint en piet 3KC

We gingen op uitstap naar het huis van de Sint, knutselden een stoomboot en een piet of sint, zongen heel veel liedjes en telden af naar het bezoek van Sint en piet in de klas! Dankjewel voor de leuke cadeautjes!

foto's

3KB - Uistap naar de bibliotheek!

We gingen vandaag met onze kleuters de nieuwe bibliotheek "De Krook" ontdekken. We weten nu waar alle boeken staan en hebben zelfs 30 boeken mee voor onze klasbib! Vanaf nu gaan we elke maand om nieuwe boeken!

KLIK HIER

3KB - Uitstap naar de Helix

Met alle 3de kleuters trokken we er vandaag op uit. We gingen op zoek naar de mol, slak, egel, konijn, worm, .... Samen picknicken en als verrassing naar een grote speeltuin! De dag was super leuk en op de terugweg waren we allemaal moe ;)...

KLIK HIER

Thema gevoelens 3KC

Dansen, zingen, vertellen en schilderen over blij, bang, boos en verdrietig zijn. We hebben ook leren rijmen, de letter B leren kennen, poppenkast gekeken en naar het sprookje van de wolf en de zeven geitjes geluisterd,...

Foto's

3 KB - Gevoelens

De afgelopen 3 weken waren we blij - bang - boos en verdrietig! Van poppenkast tot maskers maken tot de letter B! 3 toffe weken en veel nieuwe dingen die we hebben ontdekt!

KLIK HIER

3KB - Boekenbos

Met de ganse klas gaan we om de twee weken gaan "lezen" in het boekenbos op school.

KLIK HIER

3KB - Nieuw buitenspeelgoed ontdekken!

Samen met alle 3de kleuters ontdekken we het nieuwe buitenspeelgoed!

KLIK HIER

3KB - Welkom in onze klas!

Een Nieuwe klas leren kennen, nieuwe vriendjes leren kennen en een nieuwe juf! Spannend allemaal! Samen maken we er en super jaar van!

KLIK HIER

Thema toffe club 3KC

We leerden elkaar, de klas en de school kennen. Welkom in de honden-poezen-vogel-vlinderclub! Wij staan dicht bij elkaar om een vriendenklas te worden!

Foto's